Carta als Reis Mags de Les Corts Valencianes, per Enric Morera

Enric Morera, President de Les Corts ValencianesEnric Morera, President de Les Corts Valencianes

Carta als Reis Mags de Les Corts Valencianes

Per Enric Morera, President de les Corts Valencianes

2016: L’any dels nostres valors

Comencem un nou any i ho fem amb molta il·lusió, amb la mateixa il·lusió o més encara amb la que començàrem el mes de maig passat la legislatura del canvi, de la recuperació i de la dignificació de les institucions valencianes.

Dins d’eixe paper, les Corts, la seu de la sobirania valenciana, tenen un paper molt important per a legislar pensant en les persones, que han estat les grans oblidades dels darrers 20 anys de govern del PP. I ja ho hem fet, i d’una manera de la qual em trobe molt orgullós perquè s’han arribat a molts consensos i hem aprovat moltes iniciatives parlamentàries per unanimitat, en només sis mesos.

Amb els Pressupostos de la Generalitat de 2016 aprovats, amb les comissions parlamentàries a ple rendiment, en gener tindrem sessions plenàries, cosa que no ha passat mai i que considerem necessari perquè les Corts han de continuar treballant a ple rendiment per a solucionar els problemes de les valencianes i valencians des del bon parlamentarisme.

Per això, al 2016 li demane que siga un any intens i profitós. Un any amb molt de treball en les Corts i que eixe treball siga fruit d’un gran consens de totes les forces polítiques per a treballar en comú pel bé de la societat valenciana. I vull que eixa societat conega, comprenga, compartisca i valore el treball que fa el seu parlament, un parlament que és de gran importància i que ve d’una tradició històrica de la qual ens hem de sentir orgullosos i orgulloses.

Les Corts tenen molts reptes per al nou any i un dels més importants que s’assolirà serà el de la recuperació de RTVV, una RTVV que fa molta falta per a vertebrar el nostre territori, per a difondre la nostra llengua, per a donar a conèixer les tradicions i la cultura dels nostres pobles i la seua riquesa.

Com a poder legislatiu, les Corts han de mantindre la seua independència, ser el lloc on es produisquen els debats i on s’aproven les lleis i on es controle l’acció del govern amb totes les garanties. Màxima transparència en tots els processos i ple desenvolupament de la democràcia participativa.

En 2015 ja ho hem fet i en 2016 continuarem obrint les portes de Les Corts Valencianes de bat a bat a les persones, col·lectius, empreses, entitats, que dia a dia aporten el seu treball en positiu per a la nostra societat. I els rebem perquè volem que tinguen el caliu, l’estima i el suport de la institució on residix la sobirania del poble valencià. Volem escoltar a la nostra gent, saber quins són els seus problemes, les seues inquietuds, les seues aportacions a la societat i ser el seu altaveu perquè siguen escoltats per totes i tots. Els valencians i valencianes tenim molts motius per a sentir-nos orgullosos d’allò que som i d’allò que podem fer i aportar al món global en el qual vivim. I en eixe procés, el parlament que els representa participarà activament per a posar en valor el nostre poble.

Be the first to comment on "Carta als Reis Mags de Les Corts Valencianes, per Enric Morera"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*